Du behöver
- 250 g nässlor förvällda, eller fryst, halvtinad bladspenat
- 1 st lök finhackad
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 l grönsaksbuljong
- 1 krm muskotnöt salt
- 1.5 dl vispgrädde
- 4 st hårdkokta ägg skalade och delade
- körvel (kan uteslutas)
Gör så här
1
1. Grovhacka nässlor eller spenat och fräs i smör i en kastrull tillsammans med löken. Rör ner mjölet och späd med buljong. Koka upp och låt soppan koka 3–5 minuter. Smaka av med muskot och salt.
2
2. Vispa ner grädden i soppan. Ös upp i tallrikar, lägg två ägghalvor i varje tallrik och garnera med körvel om du vill. Servera brytbröd och ost till.
Näringsvärde: Kcal 386, Fett 32 g, Kolhydrater 46 g, Fibrer 4 g