Vårgrön soppa med hårdkokta ägg

Du behöver 250 g nässlor förvällda, eller fryst, halvtinad bladspenat 1 st lök finhackad 1 msk smör 1 msk vetemjöl 1 l grönsaksbuljong 1 krm...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g nässlor förvällda, eller fryst, halvtinad bladspenat
  • 1 st lök finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 krm muskotnöt salt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 4 st hårdkokta ägg skalade och delade
  • körvel (kan uteslutas)

Gör så här

1
1. Grovhacka nässlor eller spenat och fräs i smör i en kastrull tillsammans med löken. Rör ner mjölet och späd med buljong. Koka upp och låt soppan koka 3–5 minuter. Smaka av med muskot och salt.

2
2. Vispa ner grädden i soppan. Ös upp i tallrikar, lägg två ägghalvor i varje tallrik och garnera med körvel om du vill. Servera brytbröd och ost till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 386, Fett 32 g, Kolhydrater 46 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top