Du behöver
- 1 rulle (ca 250 g) kyld smördeg
- 8–12 vårlökar
- salt
- 200 g chevre på rulle
- ett par kvistar färsk timjan
- salt, svartpeppar
- ca 1 msk olivolja
- ca 1 msk flytande honung
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader.
2
Rulla ut smördegen och dela den i åtta lika stora bitar. Skölj och ansa lökarna och skär dem i jämna bitar, 2–3 centimeter kortare än smördegsbitarnas kortsidor.
3
Koka upp lättsaltat vatten och koka lökbitarna i två minuter. Spola i kallt vatten och låt rinna av på hushållspapper.
4
Lägg smördegsbitarna på papprad plåt och lägg på vårlökarna tätt i fina rader, men lämna en ram av smördeg runtom.
5
Kantskär chevren och fördela den smulad över lökarna. Strö över timjanblad, salta och peppra.
6
Ringla över lite olivolja.
7
Grädda pajerna i 15–20 minuter eller tills de får fin färg. Ta ut dem ur ugnen och ringla lite honung över. Servera ljumna.
Smördeg på rulle är en briljant uppfinning och hemligheten bakom de här våriga portionspajerna.