Vårlökspaj med chevre

Du behöver 1 rulle (ca 250 g) kyld smördeg 8–12 vårlökar salt 200 g chevre på rulle ett par kvistar färsk timjan salt, svartpeppar ca...

Tillagningstid: 50 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 rulle (ca 250 g) kyld smördeg
  • 8–12 vårlökar
  • salt
  • 200 g chevre på rulle
  • ett par kvistar färsk timjan
  • salt, svartpeppar
  • ca 1 msk olivolja
  • ca 1 msk flytande honung

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader.

2
Rulla ut smördegen och dela den i åtta lika stora bitar. Skölj och ansa lökarna och skär dem i jämna bitar, 2–3 centimeter kortare än smördegsbitarnas kortsidor.

3
Koka upp lättsaltat vatten och koka lökbitarna i två minuter. Spola i kallt vatten och låt rinna av på hushållspapper.

4
Lägg smördegsbitarna på papprad plåt och lägg på vårlökarna tätt i fina rader, men lämna en ram av smördeg runtom.

5
Kantskär chevren och fördela den smulad över lökarna. Strö över timjanblad, salta och peppra.

6
Ringla över lite olivolja.

7
Grädda pajerna i 15–20 minuter eller tills de får fin färg. Ta ut dem ur ugnen och ringla lite honung över. Servera ljumna.


Kommentar:
Smördeg på rulle är en briljant uppfinning och hemligheten bakom de här våriga portionspajerna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top