Vaktelägg med chilimajonnäs och räkor

Du behöver 12 st vaktelägg 1.5 st röda chilifrukter 1 dl majonnäs 24 st skalade räkor små dill klippt Gör så här 1 Koka upp...

Tillagningstid: 25 minuter
24 portioner

Du behöver

  • 12 st vaktelägg
  • 1.5 st röda chilifrukter
  • 1 dl majonnäs
  • 24 st skalade räkor små
  • dill klippt

Gör så här

1
Koka upp 2 liter vatten i kastrull. Lägg försiktigt i äggen. Låt småkoka 4 minuter, sila bort vattnet. Kyl i rikligt med kallvatten.

2
Knacka äggen lätt mot hårt underlag tills skalet krackelerat runtom. Peta hål i breda änden och dra försiktigt av skalet lite i sänder med hjälp av den sega hinnan under skalet.

3
Halvera äggen med vass kniv (högst ett par timmar före servering).

4
Skölj, halvera, kärna ur och finhacka chili. Blanda med

5
majonnäs. Klicka eller spritsa majonnäs på ägghalvorna.

6
Doppa räkor i dill och lägg på majonnäsklickarna.

7
Tips! Små hönsägg, delade i vardera fyra klyftor, kan också duga.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top