Vaniljglass med ananas

Du behöver 1 st färsk ananas 2 msk socker 1 msk vatten 0.5 tsk kardemumma grovstött 1 msk kokos vaniljglass god 1 msk pistagenötter grovhackade...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st färsk ananas
  • 2 msk socker
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk kardemumma grovstött
  • 1 msk kokos
  • vaniljglass god
  • 1 msk pistagenötter grovhackade

Gör så här

1
Skala ananasen med en vass kniv. Dela den i fyra delar och skär bort rotstocken som sitter i mitten. Skiva i tunna skivor.

2
Hetta upp sockret med vatten och kardemumma i en panna i 2–3 minuter tills det fått en fin gyllengul färg. Tillsätt ananasen och låt fruktskivorna puttra i några minuter med sockerlagen.

3
Rosta kokos i en torr panna. Passa noga och rör hela tiden för att inte kokosflingorna ska brännas. Lägg upp vaniljglass i 4 portionsskålar och varva med ljummen ananas.

4
Garnera med rostad kokos och pistagenötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top