Du behöver
- 2.5 dl hasselnötter
- 100 g smör
- 2.5 dl havregryn
- 1 dl flytande honung
- 200 g hallon
- 1 msk florsocker
- 1 msk citronsaft
- 1 l vaniljglass
Gör så här
1
Grovhacka nötterna. Smält smöret i en panna och tillsätt nötter, havregryn och honung. Fräs blandningen i cirka 5 minuter tills havregrynen fått fin gyllenbrun färg. Häll upp på bakplåtspapper. Havregrynskrispet blir extra knaprigt om det får tid att svalna ordentligt.
2
Lägg hallon, florsocker och citronsaft i en kastrull, blanda och låt allt bara bli varmt i ett par minuter. Den som vill ha en slät sås silar den. Hit går det bra att förbereda desserten i god tid.
3
Bryt krispet i mindre bitar när blandningen svalnat ordentligt. Skeda upp vaniljglass i portionsskålar och toppa med hallonsås och havregrynskrisp, servera genast.