Vaniljglass med hallonsås

Du behöver 2.5 dl hasselnötter 100 g smör 2.5 dl havregryn 1 dl flytande honung 200 g hallon 1 msk florsocker 1 msk citronsaft 1...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl hasselnötter
  • 100 g smör
  • 2.5 dl havregryn
  • 1 dl flytande honung
  • 200 g hallon
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 l vaniljglass

Gör så här

1
Grovhacka nötterna. Smält smöret i en panna och tillsätt nötter, havregryn och honung. Fräs blandningen i cirka 5 minuter tills havregrynen fått fin gyllenbrun färg. Häll upp på bakplåtspapper. Havregrynskrispet blir extra knaprigt om det får tid att svalna ordentligt.

2
Lägg hallon, florsocker och citronsaft i en kastrull, blanda och låt allt bara bli varmt i ett par minuter. Den som vill ha en slät sås silar den. Hit går det bra att förbereda desserten i god tid.

3
Bryt krispet i mindre bitar när blandningen svalnat ordentligt. Skeda upp vaniljglass i portionsskålar och toppa med hallonsås och havregrynskrisp, servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top