Vaniljglass med kolasås och syltade apelsinskal

Du behöver 1 dl strösocker 1 dl sirap 2 dl vispgrädde 2 st apelsiner 4 msk strösocker 4 msk apelsin pressad vaniljglass din godaste 50...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st apelsiner
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk apelsin pressad
  • vaniljglass din godaste
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

1
Häll 1 deciliter socker, sirap och grädde i en kastrull. Koka sakta i 10 minuter. Låt svalna något till bra konsistens.

2
Strimla det yttersta skalet på apelsinerna med ett zestjärn. Lägg skalstrimlorna i en kastrull med 4 matskedar socker och pressad apelsin. Koka i 10–12 minuter.

3
Servera glassen med kolasåsen, syltat apelsinskal och riven choklad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top