Vaniljpannacotta med nötbrownies

Du behöver 3.5 st gelatinblad (beroende på storlek) 6 dl vispgrädde 1 dl strösocker 2 st vaniljstång urskrapade Havtornsgelé: 3 st gelatinblad 5 dl havtorn...


4 portioner

Du behöver

  • 3.5 st gelatinblad (beroende på storlek)
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 st vaniljstång urskrapade

Havtornsgelé:

3 st gelatinblad
5 dl havtorn (men det går bra med andra bär också)
1.25 dl strösocker
1 dl vitt vin

Nötbrowniebröd (glutenfria):

1.25 st strösocker
125 g mörk choklad (70-procentig)
125 g smör
50 g nötter valfria, osaltade och hackade
3 st ägg

Till plåten:

smör
kokos

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen. Koka upp grädde och socker. Lägg i vaniljstänger och frön. Låt sjuda i cirka 15 minuter och sedan vila i 30 minuter. Krama ur gelatinet och rör ner det i krämen. Häll upp i lämplig form eller glas. Kyl i cirka 3 timmar.

2

3
Havtornsgelé: Blötlägg gelatinbladen. Koka upp bär, socker och vin. Passera genom sikt. Rör ner de urkramade gelatinbladen. Häll gelén över pannacottan. Låt stelna i cirka 1 timme.

4

5
Nötbrowniebröd:

6
Smält socker, choklad och smör i en bunke placerad i ett småkokande vattenbad. Ta upp bunken ur vattenbadet och rör ner nötterna i chokladblandningen. Vispa äggulorna lätt och blanda ner dem. Vispa äggvitorna fluffigt men inte till fast skum. Rör ner dem i smeten. Smörj en långpanna (20 x 40 centimeter) och beströ den med kokos. Bred ut smeten. Grädda i 150 graders ugnsvärme i cirka 40 minuter. Skär bakverket i valfri storlek.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top