Varm rödbetssallad med myntakräm

Du behöver 17.5 st myntablad 1 dl crème fraîche 0.5 tsk honung salt, svartpeppar 250 g halloumi 300 g squash olivolja + 1 msk 500...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 17.5 st myntablad
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 tsk honung
  • salt, svartpeppar
  • 250 g halloumi
  • 300 g squash
  • olivolja + 1 msk
  • 500 g rödbetor kokta, skalade
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 st burk färdigkokta linser

Gör så här

1
Finhacka myntabladen, rör ihop med creme fraiche och honung och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.

2
Tärna halloumin och skölj och skär squashen i bitar. Fräs i en matsked olivolja i stor panna tills osten och squashen fått färg runt om. Lyft ur pannan och håll varmt.

3
Klyfta rödbetorna och värm dem i pannan med en matsked olivolja och en matsked balsamvinäger. Skölj linserna och låt dem rinna av, värm dem med rödbetorna någon minut. Salta och peppra och servera med halloumi, squash och myntakräm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top