Varm rotsallad med sidfläsk

Du behöver 4 palsternackor 6–8 jordärtskockor 3 msk olivolja salt och svartpeppar 400 g varmrökt sidfläsk 50 g valnötter, rostade i torr panna 50 g...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 palsternackor
  • 6–8 jordärtskockor
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 400 g varmrökt sidfläsk
  • 50 g valnötter, rostade i torr panna
  • 50 g parmesanost, flagad
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 ask salladsskott, t ex ruccola eller mangold

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skala palsternackorna och skär i grova bitar. Skrapa bort det mesta av skalet från jordärtskockorna med en vass kniv. Dela i halvor. Lägg palsternackor och jordärtskockor på en plåt och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och blanda. Rosta mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter tills grönsakerna känns mjuka och fått fin färg.

2
Skär bort svålen om den sitter kvar på fläsket och skär ner fläsket i mindre bitar. Stek det knaprigt på bägge sidor i en panna. Lägg på hushållspapper så att fettet rinner av. Grovhacka valnötterna och blanda med parmesanosten. Blanda olja med vin-äger och honung, smaka av med salt och peppar. Lägg upp ljumma rotfrukter på ett fat och varva med sidfläsk, nötter och parmesanost. Ringla över dressingen och toppa med salladsskott.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top