Du behöver
- 1 st paprika stor röd
- 1 st paprika stor orange/gul
- 1 st rödlök
- 1 st burk kronärtskockshjärtan marinerade, à 290 g
- salt svartpeppar
- 14 st körsbärstomater
- 200 g halloumi
- 20 st oliver med kärna
- 1 st påse babyspenat (ca 60 g)
- 2 msk solrosfrön rostade
- 1 st citron saften
- 1.5 msk olivolja
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Lägg i en stor ugnsfast form. Lägg även i kronärtskockorna och ringla över ett par matskedar av oljan från burken. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i cirka 10 minuter.
2
Skölj och halvera tomaterna och skiva halloumin. Ta ut ugnsformen och lägg på tomater, halloumi och oliver. Stoppa in i ugnen och kör cirka 10 minuter till. För mer färg sätt formen under grillen några minuter.
3
Ta ut formen ur ugnen. Fördela ugnsgrönsaker och spenat i fyra tallrikar, strö över solrosfrön, pressa över citron, ringla över olivolja och avsluta med lite salt och peppar.