Varm sallad med halloumi

Du behöver 1 st paprika stor röd 1 st paprika stor orange/gul 1 st rödlök 1 st burk kronärtskockshjärtan marinerade, à 290 g salt svartpeppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st paprika stor röd
  • 1 st paprika stor orange/gul
  • 1 st rödlök
  • 1 st burk kronärtskockshjärtan marinerade, à 290 g
  • salt svartpeppar
  • 14 st körsbärstomater
  • 200 g halloumi
  • 20 st oliver med kärna
  • 1 st påse babyspenat (ca 60 g)
  • 2 msk solrosfrön rostade
  • 1 st citron saften
  • 1.5 msk olivolja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Lägg i en stor ugnsfast form. Lägg även i kronärtskockorna och ringla över ett par matskedar av oljan från burken. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i cirka 10 minuter.

2
Skölj och halvera tomaterna och skiva halloumin. Ta ut ugnsformen och lägg på tomater, halloumi och oliver. Stoppa in i ugnen och kör cirka 10 minuter till. För mer färg sätt formen under grillen några minuter.

3
Ta ut formen ur ugnen. Fördela ugnsgrönsaker och spenat i fyra tallrikar, strö över solrosfrön, pressa över citron, ringla över olivolja och avsluta med lite salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top