Varmrökt lax med matvete och ägg

Du behöver 4 prt matvete 2 tsk dijonsenap 1.5 msk äppelcidervinäger 3 msk olivolja salt, svartpeppar 4 st ägg 2 st avokado 100 g färsk...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt matvete
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1.5 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 4 st ägg
  • 2 st avokado
  • 100 g färsk spenat
  • 500 g varmrökt lax

Gör så här

1
Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Vispa ihop senap, vinäger och olja till en dressing, smaka av med salt och svartpeppar.

2
Koka äggen, de får gärna vara lite lösa. Skala och dela i halvor.

3
Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur köttet med en sked och klyfta det. Skölj spenaten och riv den i bitar. Blanda spenaten med det nykokta varma matvetet så att den börjar mjukna.

4
Lägg upp på tallrikar tillsammans med varmrökt lax, ägg-halvor och avokado. Droppa över

5
dressing.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top