Du behöver
- 4 rökta makrillfiléer med citronpeppar
- 1 färsk vitkål, ca 800 g
- 4 dl mjölk
- 4 msk vetemjöl
- 2 msk smör
- 1 dl riven (parmesan)ost
- salt och svartpeppar
- 2 burkar (à 400 g) stora vita bönor
- dill
Gör så här
1
Lägg upp makrillfiléerna på en tallrik så att de lätt kan ljummas i mikron.
2
Skär kålen i stora bitar, lägg dem i kokande, lättsaltat vatten i 3–4 minuter. Spola med kallvatten, sila av väl.
3
Häll mjölken i en kastrull, vispa ner mjöl och koka upp under omrörning. Koka 3 minuter. Vispa ner kallt smör och hälften av osten. Vänd ner kålen i såsen och värm igenom. Smaka av med salt och peppar.
4
Skölj bönorna väl i kallt vatten och värm i kastrull eller mikro. Ljumma makrillen och servera med bönor och kål. Garnera med dill och parmesan.
Näringsvärde: Kcal 638, Fett 35 g, Kolhydrater 38 g, Fibrer 10 g.