Varmrökt makrill med oststuvad kål

Du behöver 4 rökta makrillfiléer med citronpeppar 1 färsk vitkål, ca 800 g 4 dl mjölk 4 msk vetemjöl 2 msk smör 1 dl riven...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 rökta makrillfiléer med citronpeppar
  • 1 färsk vitkål, ca 800 g
  • 4 dl mjölk
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 dl riven (parmesan)ost
  • salt och svartpeppar
  • 2 burkar (à 400 g) stora vita bönor
  • dill

Gör så här

1
Lägg upp makrillfiléerna på en tallrik så att de lätt kan ljummas i mikron.

2
Skär kålen i stora bitar, lägg dem i kokande, lättsaltat vatten i 3–4 minuter. Spola med kallvatten, sila av väl.

3
Häll mjölken i en kastrull, vispa ner mjöl och koka upp under omrörning. Koka 3 minuter. Vispa ner kallt smör och hälften av osten. Vänd ner kålen i såsen och värm igenom. Smaka av med salt och peppar.

4
Skölj bönorna väl i kallt vatten och värm i kastrull eller mikro. Ljumma makrillen och servera med bönor och kål. Garnera med dill och parmesan.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 638, Fett 35 g, Kolhydrater 38 g, Fibrer 10 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top