Du behöver
- 1 st vattenkastanjer 227 g, helst hela
- 1/2-1 pkt bacon
- 1 dl hoisinsås (söt, mustig kinesisk sås av sojabönor)
- tandpetare
Gör så här
1
Häll vattnet av vattenkastanjerna. Är de hela rullar du dem i hoisinsåsen. Skivade vattenkastanjer lägger man ihop till buntar om 3-4 stycken och doppar i såsen.
2
Dela varje baconskiva först i två delar på tvären och därefter i två delar på längden.
3
Slå in varje vattenkastanj i en baconskiva och lägg över i en ugnsfast form. Se till att skarven kommer nedåt annars rullar baconet upp sig.
4
Grilla under ugnens grillelement (250 grader) några minuter tills de får vacker färg. Stick en tandpetare i varje paket efter grillningen så är de lättare att ta för sig.
5
Servera direkt eller värm i mikron, 2 minuter på högsta effekt.