Vattenkastanjer med bacon

Du behöver 1 st vattenkastanjer 227 g, helst hela 1/2-1 pkt bacon 1 dl hoisinsås (söt, mustig kinesisk sås av sojabönor) tandpetare Gör så här...


30 portioner

Du behöver

  • 1 st vattenkastanjer 227 g, helst hela
  • 1/2-1 pkt bacon
  • 1 dl hoisinsås (söt, mustig kinesisk sås av sojabönor)
  • tandpetare

Gör så här

1
Häll vattnet av vattenkastanjerna. Är de hela rullar du dem i hoisinsåsen. Skivade vattenkastanjer lägger man ihop till buntar om 3-4 stycken och doppar i såsen.

2
Dela varje baconskiva först i två delar på tvären och därefter i två delar på längden.

3
Slå in varje vattenkastanj i en baconskiva och lägg över i en ugnsfast form. Se till att skarven kommer nedåt annars rullar baconet upp sig.

4
Grilla under ugnens grillelement (250 grader) några minuter tills de får vacker färg. Stick en tandpetare i varje paket efter grillningen så är de lättare att ta för sig.

5
Servera direkt eller värm i mikron, 2 minuter på högsta effekt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top