Vattenmelonsallad med halloumi

Du behöver 0.5 st vattenmelon (ca 2 kg) 1 dl cashewnötter 0.5 msk honung 1 st lime saft och finrivna skalet 2 msk olivolja salt,...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st vattenmelon (ca 2 kg)
  • 1 dl cashewnötter
  • 0.5 msk honung
  • 1 st lime saft och finrivna skalet
  • 2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 150 g halloumiost
  • olivolja till stekning
  • 1 kruka mynta
  • ätliga blommor t ex pensée

Gör så här

1
Klyfta melonen, skär bort skalet och skär melonköttet i tärningar. Ta bort eventuella kärnor.

2
Rosta nötterna i en torr panna och hacka dem sedan grovt.

3
Blanda honung, limesaft och -skal och olivolja i en stor skål, krydda med salt och nymalen svartpeppar.

4
Skiva halloumin och stek till fin färg i olivolja, dela skivorna i munsbitar efter stekning.

5
Plocka bladen av myntan och strimla dem, spara några toppar till dekoration.

6
Vänd ner melon, nötter, halloumi och mynta i dressingen.

7
Toppa med myntablad och

8
ätliga blommor om du har. Ta några tag med svartpeppar-kvarnen över. Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top