Vattenmelonsorbet med honung

Du behöver 500 g vattenmelon fruktköttet 0.5 dl citronsaft nypressad 3 msk flytande honung mynta till dekor Gör så här 1 Mixa vattenmelonen med stavmixer...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g vattenmelon fruktköttet
  • 0.5 dl citronsaft nypressad
  • 3 msk flytande honung
  • mynta till dekor

Gör så här

1
Mixa vattenmelonen med stavmixer eller i matberedare. Tryck det mixade genom en sil för att få bort kärnorna.

2
Blanda melonpurén med cit­ronsaft och honung och frys sorbeten i en glassmaskin. Har du ingen glassmaskin häller du vattenmelonblandningen i en burk i frysen och rör om en gång i halvtimmen tills sorbeten har fått önskad konsistens.

3
Dekorera med några blad färsk mynta och servera direkt.


Kommentar:
Tips! Sorbeten har bäst konsistens när den är nygjord, men vill du frysa in den i god tid kan du låta den tina en stund och sedan mixa den med stavmixer för att få den slät och mjuk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top