Vegetarisk chili med paprika och ris

Du behöver 2 st vitlök hackade 2 st rödlökar hackade 2 msk tomatpuré 4 tsk spiskummin 2 tsk malen koriander 3 tsk anchochilipulver 1/2–1 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st vitlök hackade
  • 2 st rödlökar hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 tsk spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 3 tsk anchochilipulver
  • 1/2–1 tsk chiliflakes
  • olivolja till stekning
  • 1 st grönsaksbuljong tärning
  • 2 st krossade tomater à 370 g
  • 2 st kidneybönor avrunna
  • 2 st paprika gul och röd
  • salt svartpeppar
  • 1 msk bladpersilja hackad

Gör så här

1
Fräs lökar, tomat­­puré och kryddor i olivolja i en stekpanna i några minuter. Tillsätt buljongtärning, tomatkross och en deciliter vatten. Låt puttra i 10 minuter.

2
Tillsätt bönor och paprika och puttra ihop några minuter till. Smaka av med salt, peppar och en gnutta socker.

3
Strö persilja över och servera med nykokt ris och nachochips om du vill.


Kommentar:
Till servering: nykokt ris (nachochips)
Näringsvärde: kcal 556, fett 12 g, kolhydrater 87 g, fibrer 13 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top