Du behöver
- 2 st vitlök hackade
- 2 st rödlökar hackade
- 2 msk tomatpuré
- 4 tsk spiskummin
- 2 tsk malen koriander
- 3 tsk anchochilipulver
- 1/2–1 tsk chiliflakes
- olivolja till stekning
- 1 st grönsaksbuljong tärning
- 2 st krossade tomater à 370 g
- 2 st kidneybönor avrunna
- 2 st paprika gul och röd
- salt svartpeppar
- 1 msk bladpersilja hackad
Gör så här
1
Fräs lökar, tomatpuré och kryddor i olivolja i en stekpanna i några minuter. Tillsätt buljongtärning, tomatkross och en deciliter vatten. Låt puttra i 10 minuter.
2
Tillsätt bönor och paprika och puttra ihop några minuter till. Smaka av med salt, peppar och en gnutta socker.
3
Strö persilja över och servera med nykokt ris och nachochips om du vill.
Till servering: nykokt ris (nachochips)
Näringsvärde: kcal 556, fett 12 g, kolhydrater 87 g, fibrer 13 g