Vegetarisk pytt med fetaost

Du behöver 1 dl pinjenötter 1 kg kokt potatis 0.5 st blomkålshuvud kokt 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor olja att steka i 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl pinjenötter
  • 1 kg kokt potatis
  • 0.5 st blomkålshuvud kokt
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olja att steka i
  • 1 pkt körsbärstomater
  • 1 st oliver liten burk
  • 1 kruka basilika
  • 150 g fetaost
  • sallad

Gör så här

1
1 Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Passa så de inte bränns. Låt svalna.

2
2 Dela den kokta potatisen och blomkålen i bitar. Hacka lök och vitlök fint och fräs i olja. Blanda ner potatis och blomkål i stekpannan och fräs tills potatisen börjar få färg. Tillsätt halverade körsbärstomater, oliver och hälften av basilikan, grovt hackad.

3
3 Strö över fetaosten och låt allt bli varmt.

4
4 Toppa med resten av basilikan och strö pinjenötter över. Servera med en grönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top