Du behöver
- 1 dl pinjenötter
- 1 kg kokt potatis
- 0.5 st blomkålshuvud kokt
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- olja att steka i
- 1 pkt körsbärstomater
- 1 st oliver liten burk
- 1 kruka basilika
- 150 g fetaost
- sallad
Gör så här
1
1 Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Passa så de inte bränns. Låt svalna.
2
2 Dela den kokta potatisen och blomkålen i bitar. Hacka lök och vitlök fint och fräs i olja. Blanda ner potatis och blomkål i stekpannan och fräs tills potatisen börjar få färg. Tillsätt halverade körsbärstomater, oliver och hälften av basilikan, grovt hackad.
3
3 Strö över fetaosten och låt allt bli varmt.
4
4 Toppa med resten av basilikan och strö pinjenötter över. Servera med en grönsallad.