Vegogryta med nudlar

Du behöver 1 st gul lök hackad 2 st vitlöksklyftor skivade 1 st röd chili hackad 1 st kålrotshuvud (800 g) skalat och tärnat 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 1 st röd chili hackad
  • 1 st kålrotshuvud (800 g) skalat och tärnat
  • 1 st klyfta vitkål (200 g)
  • 3 msk rapsolja
  • 6 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1.5 msk currypasta grön
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 st broccoli i buketter
  • 1 st burk black eye-bönor (eller andra bönor) väl sköljda
  • 1 kruka koriander bladen och stjälkarna, hackade
  • 1 st lime saften
  • salt
  • 300 g äggnudlar
  • limeklyftor

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök, chili, kålrot och vitkål i oljan i ett par minuter utan att det får färg.

2
Tillsätt vatten, buljongtärning och currypasta. Koka 12 minuter, häll i kokosmjölken, koka upp och lägg i broccoli och bönor, koka

3
2 minuter.

4
Smaka av med koriander, lime, salt och eventuellt mer grön curry-pasta.

5
Servera med nykokta nudlar och limeklyftor.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 474, fett 19 g, kolhydrater 50 g, fibrer 17 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top