Du behöver
- 1 st gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor skivade
- 1 st röd chili hackad
- 1 st kålrotshuvud (800 g) skalat och tärnat
- 1 st klyfta vitkål (200 g)
- 3 msk rapsolja
- 6 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1.5 msk currypasta grön
- 2 dl kokosmjölk
- 1 st broccoli i buketter
- 1 st burk black eye-bönor (eller andra bönor) väl sköljda
- 1 kruka koriander bladen och stjälkarna, hackade
- 1 st lime saften
- salt
- 300 g äggnudlar
- limeklyftor
Gör så här
1
Fräs lök, vitlök, chili, kålrot och vitkål i oljan i ett par minuter utan att det får färg.
2
Tillsätt vatten, buljongtärning och currypasta. Koka 12 minuter, häll i kokosmjölken, koka upp och lägg i broccoli och bönor, koka
3
2 minuter.
4
Smaka av med koriander, lime, salt och eventuellt mer grön curry-pasta.
5
Servera med nykokta nudlar och limeklyftor.
Näringsvärde: Kcal 474, fett 19 g, kolhydrater 50 g, fibrer 17 g