Vegopizza med squash och chèvre

Du behöver 1 pkt pizzadeg i kitt på rulle och tomatsås 150 g mozzarella riven 1 st rödlök 1 st squash liten 200 g chèvreost...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt pizzadeg i kitt på rulle och tomatsås
  • 150 g mozzarella riven
  • 1 st rödlök
  • 1 st squash liten
  • 200 g chèvreost
  • 1 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 25 g pinjenötter
  • 1 näve rucola

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader (eller det gradtal som anges på pizzaförpackningen). Rulla ut degen på papprad plåt och bred på tomatsås. Strö riven mozzarella över. Skala löken och skiva den, squashen och chèvreosten tunt och lägg ut allt i ett jämnt lager över pizzan. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Grädda i 15 minuter. Ta ut pizzan och strö på pinjenötterna, och grädda i ytterligare 5 minuter eller tills osten smält och fått färg och pizzabotten är frasig. Strö lite rucola över den varma pizzan och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top