Vetesallad med stekt halloumi

Du behöver 2 dl matvete 4 st stora tomater klyftade 0.5 st rödlök tunt skivad 1 st blandad sallad (150 g) 150 g kalamataoliver 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl matvete
  • 4 st stora tomater klyftade
  • 0.5 st rödlök tunt skivad
  • 1 st blandad sallad (150 g)
  • 150 g kalamataoliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 st halloumiost i skivor, (250 g)
  • olivolja en gnutta
  • oregano kvistar av

Gör så här

1
Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Spola kallt.

2
Blanda med tomat, lök, sallad, oliver, olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.

3
Stek halloumin 1 minut på varje sida i het panna med lite olivolja. Servera till salladen och garnera med oregano.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 534, fett 33 g, kolhydrater 35 g, fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top