Viltfärsbiff med bacon och marinerade rödbetor (se sep recept)

Du behöver 1 liten gul lök 2 msk havregryn 2 msk vatten 1 ägg 250–300 g viltfärs, t ex älg eller rådjur salt nymald svartpeppar...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 liten gul lök
  • 2 msk havregryn
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg
  • 250–300 g viltfärs, t ex älg eller rådjur
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 4–6 skivor bacon
  • 1 msk fransk senap av dijontyp
  • smör eller margarin till stekning

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Blötlägg havregrynen i vattnet i en skål.

2
Tillsätt ägget, färsen, löken, salt och peppar. Rör tills färsen är väl blandad. Krydda.

3
Forma färsen till 4–6 jämnstora biffar. Bred baconskivorna med senap och vira en baconskiva, med senapssidan inåt, runt varje biff.

4
Stek biffarna 2–3 minuter på varje sida. Vispa eventuellt ur pannan med lite vatten om du vill ha sky.

5
Servera med potatisklyftor, eventuell sky och marinerade rödbetor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top