Du behöver
- 1 liten gul lök
- 2 msk havregryn
- 2 msk vatten
- 1 ägg
- 250–300 g viltfärs, t ex älg eller rådjur
- salt
- nymald svartpeppar
- 4–6 skivor bacon
- 1 msk fransk senap av dijontyp
- smör eller margarin till stekning
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Blötlägg havregrynen i vattnet i en skål.
2
Tillsätt ägget, färsen, löken, salt och peppar. Rör tills färsen är väl blandad. Krydda.
3
Forma färsen till 4–6 jämnstora biffar. Bred baconskivorna med senap och vira en baconskiva, med senapssidan inåt, runt varje biff.
4
Stek biffarna 2–3 minuter på varje sida. Vispa eventuellt ur pannan med lite vatten om du vill ha sky.
5
Servera med potatisklyftor, eventuell sky och marinerade rödbetor.