Sås med tomat, kapris och sardeller

Du behöver 3 st stora tomater 3 st vitlöksklyftor hackade 3 msk olivolja 4 st sardellfiléer hackade 2 msk kapris salt ev svartpeppar 500 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st stora tomater
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 3 msk olivolja
  • 4 st sardellfiléer hackade
  • 2 msk kapris
  • salt ev
  • svartpeppar
  • 500 g färsk tortellini köttfyllda, eller prusciuttofyllda cappelletti
  • cocktailkapris till garnering

Gör så här

1
Skär ut fästet på tomaterna och snitta skalet. Doppa dem 20 sekunder i kokande vatten, spola dem kallt. Dra av skalet. Dela och ta ut kärnorna. Tärna tomatköttet.

2
Fräs vitlöken i olivoljan i en minut utan att den får färg. Rör i sardellerna, tillsätt tomater och kapris. Låt det bara bli varmt, tomaterna ska inte bli för mosiga. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Tänk på att både kapris och sardeller är salta.

3
Koka tortellinin enligt anvisningen på förpackningen. Servera till tomatröran.


Kommentar:
Passar bra till köttfyllda tortellini.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top