Du behöver
- 3 st stora tomater
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 3 msk olivolja
- 4 st sardellfiléer hackade
- 2 msk kapris
- salt ev
- svartpeppar
- 500 g färsk tortellini köttfyllda, eller prusciuttofyllda cappelletti
- cocktailkapris till garnering
Gör så här
1
Skär ut fästet på tomaterna och snitta skalet. Doppa dem 20 sekunder i kokande vatten, spola dem kallt. Dra av skalet. Dela och ta ut kärnorna. Tärna tomatköttet.
2
Fräs vitlöken i olivoljan i en minut utan att den får färg. Rör i sardellerna, tillsätt tomater och kapris. Låt det bara bli varmt, tomaterna ska inte bli för mosiga. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Tänk på att både kapris och sardeller är salta.
3
Koka tortellinin enligt anvisningen på förpackningen. Servera till tomatröran.
Passar bra till köttfyllda tortellini.