Vinbärsbakelser med kolasås

Du behöver 4 st smördegsplattor frysta 7 dl vinbär röda Kolasås: 3 dl vispgrädde 1.5 dl strösocker 1 bitar vaniljstång 5-6 cm Gör så här...


8 portioner

Du behöver

  • 4 st smördegsplattor frysta
  • 7 dl vinbär röda

Kolasås:

3 dl vispgrädde
1.5 dl strösocker
1 bitar vaniljstång 5-6 cm

Gör så här

1
Börja med kolasåsen. Häll grädde och socker i en kastrull och rör om. Lägg i vaniljstången och låt koka på svag värme 35-40 minuter, tills såsen börjar tjockna.

2
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut plattorna på plåt med bakplåtspapper och låt dem tina något medan ugnen värms upp. Dela dem i halvor. Skåra ut ett fyrkantigt lock cirka 1/2 cm från kanten på varje. Grädda i ugnen cirka 15 minuter. Skär ut locken och fyll med vinbär och kolasås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top