Vinterrotsaker med gorgonzoladipp

Du behöver 0.5 dl hasselnötter 2 st fänkål 500 g morötter 250 g palsternackor 4 st potatis medelstora 150 g steklök 7 st vitlöksklyftor 3.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl hasselnötter
  • 2 st fänkål
  • 500 g morötter
  • 250 g palsternackor
  • 4 st potatis medelstora
  • 150 g steklök
  • 7 st vitlöksklyftor
  • 3.5 msk olivolja
  • 10 st timjankvistar
  • svartpeppar nymalen
  • flingsalt
  • 1.5 dl lätt crème fraiche (lätt)creme
  • matyoghurt eller
  • 2.5 msk gorgonzolaost
  • blåmögelost eller

Gör så här

1
Rosta nötterna i en stekpanna. Låt svalna och hacka dem grovt. Sätt ugnen på 225–250 grader.

2
Ansa och skär fänkålen i klyftor. Skala morötterna och palsternackorna och skär dem i bitar. Skala potatisen och klyfta den. Skala steklöken.

3
Lägg fänkål, morötter, palsternacka, steklök, potatis och vitlök på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivoljan, blanda väl och bred ut i ett lager. Sätt plåten i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Blanda i timjan, peppra och smula över flingsalt efter halva tiden.

4
Blanda creme fraichen med gorgonzolan och servera krämen vid sidan om, som dipp.


Kommentar:
Tips! Använd gärna ekologiska rotsaker. De behöver inte skalas, men tvätta dem noga!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top