Du behöver
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 st ägg
- 2 st limefrukt
- 100 g smör
- 200 g vit choklad
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 450 g mangotärningar tinade
- 2 msk florsocker
- 5 st passionsfrukt
Gör så här
1
Fondanter: Smält 2 msk smör. Pensla formarna noga inuti, ända upp till randen. Skaka omkring mjöl inuti tills smöret täckts.
2
Knäck upp äggen i varsin pyts. Finriv det yttersta skalet av limen.
3
Smält smöret i rejäl kastrull, tag från plattan. Bryt i chokladen och rör om tills den smält. Blanda mjöl, bakpulver, salt och limeskal i separat pyts. Rör ner i chokladen.
4
Blanda i ett ägg i taget, rör om kraftfullt tills smeten blivit jämn och blank innan nästa ägg tillsätts. Fördela i formarna, 1–2 centimeter av formen ska fortfarande synas ovanför. Frys minst 2 timmar.
5
Sås: (Stav)mixa mangon med florsocker, rör i innehållet från passionsfrukterna.
6
Skär skalet av limefrukterna och skär ut filéer mellan hinnorna.
7
Servering Värm ugnen (ej varmluft) till 225 grader. Förbered varsin assiett med fruktfiléer och kyld passionssås under gräddningstiden.
8
Placera de frysta formarna i en ugnsform av metall, ställ på ugnsbottnen och grädda till fin färg, 14–15 minuter. Ta ut och kolla att de är stadiga, men känns ogräddade i mitten. Stjälp upp på assietterna. Häll på lite sås, servera och ställ en kanna med extra sås på bordet.
9
Tips! Olika typer av formar behöver olika gräddningstid. Det är vettigt att provgrädda i förväg.