Du behöver
- 300 g vit choklad
- 1 st lime
- 1 dl crème fraîche
- 1 tsk honung
- 25 g smör rumstempererat
- florsocker att pudra över
Gör så här
1
Hacka chokladen fint. Tvätta limen noga, finriv det yttersta gröna skalet av limen och pressa ur en matsked saft.
2
Koka upp creme fraiche och honung i en lite kastrull. Ta av från värmen och häll i chokladen. Rör tills den smält helt. Rör ner smöret i bitar tills det smält och tillsätt sedan limeskal och limesaft.
3
Låt tryffeln sätta sig en stund i rumstemperatur och häll sedan över den i spritspåse med stjärnmunstycke. Ställ upp ischokladformar i aluminium på en bricka. En fuktig trasa under förhindrar att de glider.
4
När tryffeln är lagom fast att spritsas, spritsa fina toppar i formarna. Låt stelna i kylskåp.
5
Förvara tryffeln i lufttät burk i kylskåpet. Pudra över lite florsocker vid servering
Tips! Det går lika bra att rulla kulor av tryffelsmeten, låt den då stelna i kylskåp, och rulla kulorna i florsocker.