Vit glögg med vanilj

Gör din egen glögg med smak av både klassiska glöggkryddor och vanilj. För en extra smakskjuts, låt kanelen och vaniljstången ligga kvar i den färdiga glöggen.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 2 st ingefära bitar, torkad
  • 1 tsk kryddnejlikor hela
  • 1 tsk kardemumma stött
  • 1 dl brännvin okryddat
  • 1 st vitt vin flaska (75 cl), torrt vin
  • 1 dl marsalavin
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st kanelstång hel

Gör så här

1

Lägg alla kryddorna i en skål tillsammans med brännvinet och låt dra, gärna ett dygn eller mer.

2

Sila bort kryddorna och blanda brännvinet med vin, marsala och socker i en kastrull. Värm före servering.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top