Vitchokladpannacotta med äppelchutney

Du behöver 3 st gelatinblad 200 g vit choklad 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 3 st äpplen (Aroma eller Ingrid Marie) 2 msk äppelcidervinäger...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 200 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 st äpplen (Aroma eller Ingrid Marie)
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 msk honung
  • 1 krm kardemumma krossad
  • 2 bitar kanel

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i 10 minuter. Bryt chokladen i bitar i en kastrull. Häll på grädde och mjölk, koka upp och rör om så att chokladen smälter, ta bort från plattan.

2
Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma blandningen. Fördela i glas eller portionsskålar, ställ kallt i 2–3 timmar så att pannacottan stelnar.

3
Skala och tärna äpplena. Lägg i kastrull tillsammans med vinäger, vatten, honung och kryddor. Koka i 7–8 minuter, äpplena ska ha lite spänst kvar. Låt svalna till rumstemperatur. Toppa pannacottan med äppelchutneyn före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top