Du behöver
- 240 g kalvfärs
- 2 äggulor
- 1 msk grädde
- 1 tsk salt
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- lite smör till stekning
- 40 g sockerärter
- 2 hamburgerbröd eller källarfranska
- några blad rosésallad eller valfri sallad
- 1 liten tomat, skivad
- 2 msk creme fraiche smaksatt med örter
- Tillbehör:
- potatismos eller ugnsstekta potatisklyftor
Gör så här
1
Blanda kalvfärs med äggulor, grädde, salt och svartpeppar i en rymlig bunke. Forma färsen till två burgare. Stek i lite smör på medelhög värme tills burgarna är genomstekta, cirka 3–4 minuter på varje sida.
2
Koka upp vatten i en lite kastrull och låt sockerärterna sjuda i en minut. Skölj sockerärterna i kallt vatten. Skär dem i tunna strimlor.
3
Lägg bottenbröden på var sin tallrik. Lägg lite sallad i botten. Placera burgaren ovanpå och toppa med tomat, sockerärter och en klick creme fraiche innan brödlocket försiktigt trycks på. Servera med potatis.