Wallenburgare med ört-creme fraiche

Du behöver 240 g kalvfärs 2 äggulor 1 msk grädde 1 tsk salt 1 krm grovmalen svartpeppar lite smör till stekning 40 g sockerärter 2...


2 portioner

Du behöver

  • 240 g kalvfärs
  • 2 äggulor
  • 1 msk grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • lite smör till stekning
  • 40 g sockerärter
  • 2 hamburgerbröd eller källarfranska
  • några blad rosésallad eller valfri sallad
  • 1 liten tomat, skivad
  • 2 msk creme fraiche smaksatt med örter
  • Tillbehör:
  • potatismos eller ugnsstekta potatisklyftor

Gör så här

1
Blanda kalvfärs med äggulor, grädde, salt och svartpeppar i en rymlig bunke. Forma färsen till två burgare. Stek i lite smör på medelhög värme tills burgarna är genomstekta, cirka 3–4 minuter på varje sida.

2
Koka upp vatten i en lite kastrull och låt sockerärterna sjuda i en minut. Skölj sockerärterna i kallt vatten. Skär dem i tunna strimlor.

3
Lägg bottenbröden på var sin tallrik. Lägg lite sallad i botten. Placera burgaren ovanpå och toppa med tomat, sockerärter och en klick creme fraiche innan brödlocket försiktigt trycks på. Servera med potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top