Wokad karré med färsk ananas

Du behöver 4 msk japansk soja 1 msk vinäger 1 tsk ingefära färskriven 1 st vitlöksklyfta pressad 1 msk flytande honung 1 st rödlök 4.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk ingefära färskriven
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st rödlök
  • 4.5 st salladslökar
  • 2 st röda paprikor
  • 0.5 st färsk ananas
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 st röd chili
  • majsolja till stekning
  • 400 g fläskkarré
  • 0.5 st kruka koriander
  • 1.5 krm chiliflakes till garnering
  • 2 msk hoisinsås på flaska
  • 1 msk chilisås sweet på flaska
  • nudlar ris eller gryn till servering

Gör så här

1
Blanda soja, vinäger, ingefära, vitlök och honung i en skål.

2
Skala och skiva rödlöken. Ansa och skär salladslöken i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär ananas i skivor. Grovhacka nötterna. Kärna ur och finstrimla chilin.

3
Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. Woka/fräs köttet, gärna i två–tre omgångar, 5–8 minuter, eller tills det är genomstekt. Ta upp det på ett fat.

4
Fräs rödlök, salladslök, paprika och ananas i oljan cirka 5 minuter. Vänd ner nötterna och fräs cirka 1 minut. Vänd ner köttet och chilin, ringla över sojablandningen och woka cirka 1 minut tills allt är genomvarmt. Garnera med koriander och chiliflingor.

5
Servera med hoisinsås

6
blandad med sweet chilisås.

7
Kokta nudlar, ris eller gryn smakar gott till.


Kommentar:
Det är lätt att skära halvtinat kött i tunna skivor. Karrén kan bytas mot fläskbog eller skinka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top