Du behöver
- 4 msk japansk soja
- 1 msk vinäger
- 1 tsk ingefära färskriven
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 msk flytande honung
- 1 st rödlök
- 4.5 st salladslökar
- 2 st röda paprikor
- 0.5 st färsk ananas
- 1 dl salta jordnötter
- 1 st röd chili
- majsolja till stekning
- 400 g fläskkarré
- 0.5 st kruka koriander
- 1.5 krm chiliflakes till garnering
- 2 msk hoisinsås på flaska
- 1 msk chilisås sweet på flaska
- nudlar ris eller gryn till servering
Gör så här
1
Blanda soja, vinäger, ingefära, vitlök och honung i en skål.
2
Skala och skiva rödlöken. Ansa och skär salladslöken i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär ananas i skivor. Grovhacka nötterna. Kärna ur och finstrimla chilin.
3
Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. Woka/fräs köttet, gärna i två–tre omgångar, 5–8 minuter, eller tills det är genomstekt. Ta upp det på ett fat.
4
Fräs rödlök, salladslök, paprika och ananas i oljan cirka 5 minuter. Vänd ner nötterna och fräs cirka 1 minut. Vänd ner köttet och chilin, ringla över sojablandningen och woka cirka 1 minut tills allt är genomvarmt. Garnera med koriander och chiliflingor.
5
Servera med hoisinsås
6
blandad med sweet chilisås.
7
Kokta nudlar, ris eller gryn smakar gott till.
Det är lätt att skära halvtinat kött i tunna skivor. Karrén kan bytas mot fläskbog eller skinka.