Du behöver
- 500 g mango fryst i bitar
- 2 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
- 500 g turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt (10 %)
- 1.5 dl florsocker
- 7 st passionsfrukt
Till garnering:
minimaränger
jordgubbar
Gör så här
1
Tina mangon och mixa den slät. Vispa grädden i en rymlig bunke. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
2
Tillsätt vaniljfrön, yoghurt och florsocker i grädden. Vispa till en mousse.
3
Dela och gröp ur passionsfrukterna. Varva mousse, mangopuré och lite passionsfrukt i glas. Hit går det bra att förbereda.
4
Toppa med lite passionsfrukt. Garnera med minimaränger och jordgubbar.
5
Tips! Desserten blir absolut bäst om de olika ingredienserna förbereds en dag i förväg och sedan läggs ihop i glas samma dag den ska serveras, men det funkar även att göra den helt klar dagen före om det är ont om tid.
Receptet räcker till 5 stora eller 10 mindre portioner.