Zucchinifritters med dill och citron

Du behöver 3 st zucchini 1.5 tsk salt 2 dl grekisk yoghurt eller turkisk yoghurt 1 dl mynta hackad, färsk 4 st salladslökar 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st zucchini
  • 1.5 tsk salt
  • 2 dl grekisk yoghurt eller turkisk yoghurt
  • 1 dl mynta hackad, färsk
  • 4 st salladslökar
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 1 st citron rivet skal av det yttersta gula
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl parmesanost finriven
  • 1 dl hackad dill

Till stekning

2 dl pankoströbröd (eller vanligt)
1 dl olivolja

Till servering

fetaost i bit, blandad sallad och oliver

Gör så här

1
Skär bort ändarna på zucchinin, riv den grovt på rivjärn eller i en matberedare. Lägg den på en bricka och strö över lite salt. Låt stå och dra ur vätska i cirka 15 minuter.

2
Rör ihop yoghurt och mynta, låt dra i kylskåp.

3
Skiva salladslök och vitlök tunt.

4
Krama ur zucchinin väl och lägg i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en jämn, klumpfri smet. Häll ut ströbröd på en tallrik. Klicka skedar av smet i ströbrödet och tryck till lätt så att det blir plättar. Vänd dem försiktigt med en stekspade.

5
Hetta upp en panna, gärna teflon, med olivolja. Stek plättarna cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått fin färg och är frasiga. Låt rinna av på hushållspapper. Servera direkt med yoghurtklick

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top