Zucchinipasta med basilika

Du behöver 1.5 st zucchini 2 st vitlöksklyftor 10 st körsbärstomater 400 g pasta t ex Sedani 0.75 dl olivolja 1 kruka basilika bladen salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 st zucchini
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 10 st körsbärstomater
  • 400 g pasta t ex Sedani
  • 0.75 dl olivolja
  • 1 kruka basilika bladen
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Koka upp rikligt med väl saltat vatten i en kastrull.

2
Skiva under tiden zucchinin. Tryck till vit-löken hårt med till exempel bladet av en kniv, så att den krossas, låt skalet vara kvar. Halvera tomaterna.

3
Koka pastan. Fräs under tiden zucchini och vitlök i olivoljan i en rymlig panna på hög värme tills zucchinin fått fin färg och börjar bli genomskinlig. Salta och peppra väl.

4
Tillsätt tomater och de flesta basilikabladen, låt fräsa med i ett par minuter. Häll på en skopa av pastavattnet när pastan nästan kokat färdigt (cirka 1 deciliter). Låt det fräsa in och dra sedan pannan åt sidan.

5
Häll av pastan och skaka durkslaget väl, tillsätt pastan i pannan, vänd runt noga. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 517, fett 16 g, kolhydrater 78 g, fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top