Du behöver
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1.5 dl jungfruolja
- 3 st zucchini normalstora
- 2 dl vin torrt vitt
- 1.5 dl vatten
- 3 st hönsbuljongtärningar
- 2 msk timjan finhackad
- 0.5 dl parmesanost
Garnering:
Parmesan hyvlad färsk
färsk timjan
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och stek lök och vitlök blanka och mjuka. Dela zucchinifrukterna på längden och därefter i tunna sneda skivor. Lägg ner dem i oljan och fräs vidare i cirka 3 minuter. Tillsätt vin, vatten, buljong, timjan och låt soppan koka i cirka 20-30 minuter.
2
Vänd ner osten och låt den smälta.
3
Garnera och sätt smak med hyvlad färsk parmesan och färsk timjan vid serveringen.
Till vardags kan man servera soppan utan att mixa den. Men med zucchinibitarna kvar är det bättre att hälla upp den i skål eller djup tallrik.
För fler läckra soppor från Hemma bäst, klicka på länkarna!