Zucchinisoppa med parmesan

Du behöver 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 1.5 dl jungfruolja 3 st zucchini normalstora 2 dl vin torrt vitt 1.5 dl vatten 3...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 dl jungfruolja
  • 3 st zucchini normalstora
  • 2 dl vin torrt vitt
  • 1.5 dl vatten
  • 3 st hönsbuljongtärningar
  • 2 msk timjan finhackad
  • 0.5 dl parmesanost

Garnering:

Parmesan hyvlad färsk
färsk timjan

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och stek lök och vitlök blanka och mjuka. Dela zucchinifrukterna på längden och därefter i tunna sneda skivor. Lägg ner dem i oljan och fräs vidare i cirka 3 minuter. Tillsätt vin, vatten, buljong, timjan och låt soppan koka i cirka 20-30 minuter.

2
Vänd ner osten och låt den smälta.

3
Garnera och sätt smak med hyvlad färsk parmesan och färsk timjan vid serveringen.


Kommentar:
Till vardags kan man servera soppan utan att mixa den. Men med zucchinibitarna kvar är det bättre att hälla upp den i skål eller djup tallrik.
För fler läckra soppor från Hemma bäst, klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top