Äppeldessert med havresmulor

Du behöver 2 dl fiberhavregryn 1 tsk kanel malen 25 g smör 0.5 dl råsocker 6 dl äppelmos gärna hemkokt vaniljglass Gör så här 1...

Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 1 tsk kanel malen
  • 25 g smör
  • 0.5 dl råsocker
  • 6 dl äppelmos gärna hemkokt
  • vaniljglass

Gör så här

1
Bryn havregryn och kanel i smöret i en panna. Rör ner sockret så att det smälter. Låt svalna.

2
Fördela äppelmos i fyra glas eller koppar. Lägg i en klick vaniljglass och strö över smulorna.


Kommentar:
Lägg till lite tid för avsvalning av havresmulorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top