Du behöver
- 1 stånd grön sparris
- 1 msk olivolja
- 8 ägg
- 1/2 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 nypa svartpeppar
- 2 msk finhackade färska örter,
- t ex persilja och timjan
- 2 msk olivolja
- 25–50 g riven hårdost, t ex cheddar eller gruyère
- 150 g färskost med vitlök,
- t ex boursin
- 3 msk creme fraiche
- gott bröd till servering
Gör så här
1
Ansa nedersta delen på stjälkarna och skär bort en liten bit längst ner. Pensla sparrisen med olja och stek snabbt i het panna tills de fått fin färg.
2
Knäck äggen i en bunke och vispa samman dem lätt med en gaffel, tillsätt vatten, salt och peppar och vispa lite till. Blanda i hälften av örterna. Hetta upp olja i en panna och häll i
3
omelettsmeten. Stek på låg värme och rör lite då och då. Stek tills omeletten börjar stelna i kanterna. Strö över riven ost.
4
Mosa vitlöksosten med creme fraiche och fördela över mitten av omeletten. Toppa med örterna. Vik samman och servera med bröd och sparris.