Örtomelett med sparris

Du behöver 1 stånd grön sparris 1 msk olivolja 8 ägg 1/2 dl vatten 1 tsk salt 1 nypa svartpeppar 2 msk finhackade färska örter,...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 stånd grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • 8 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 2 msk finhackade färska örter,
  • t ex persilja och timjan
  • 2 msk olivolja
  • 25–50 g riven hårdost, t ex cheddar eller gruyère
  • 150 g färskost med vitlök,
  • t ex boursin
  • 3 msk creme fraiche
  • gott bröd till servering

Gör så här

1
Ansa nedersta delen på stjälkarna och skär bort en liten bit längst ner. Pensla sparrisen med olja och stek snabbt i het panna tills de fått fin färg.

2
Knäck äggen i en bunke och vispa samman dem lätt med en gaffel, tillsätt vatten, salt och peppar och vispa lite till. Blanda i hälften av örterna. Hetta upp olja i en panna och häll i

3
omelettsmeten. Stek på låg värme och rör lite då och då. Stek tills omeletten börjar stelna i kanterna. Strö över riven ost.

4
Mosa vitlöksosten med creme fraiche och fördela över mitten av omeletten. Toppa med örterna. Vik samman och servera med bröd och sparris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top