Läsar-recept

Fylld smördegsrulle med skinka och gräddädelost

Lunch, tjejmiddag eller sen kvällsvickning. Denna festliga rulle passar när man vill bjuda på något extra trevligt. Ett läsarrecept från Eva Nilborn.

Tillagningstid: 45 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg 250g
  • 6 skiva kokt skinka ca 100g
  • 140 g kvibille gräddädel
  • 150 g champinjoner
  • olivolja
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 dl cocktailtomater
  • ägg

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rulla ut smördegen på medföljande papper. Strimla skinkan fint. Riv osten på grova sidan på rivjärnet.

3

Hacka champinjonerna grovt och stek dem i olja och hackad timjan. Halvera tomaterna.

4

Fördela skinka, champinjoner, ost och tomater över degen. Ringla över lite olja. Vik försiktigt ihop degen, först från kortsidorna sedan uppifrån och nedifrån så det blir ett avlångt paket. Pensla rikligt med uppvispat ägg så kanterna limmas ihop.

5

Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills rullen fått fin färg. Servera med blandad grönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top