Du behöver
- 100 g smör
- 100 g After eight (12 bitar)
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 2.5 dl vetemjöl
Glasyr:
175 g After eight (20 bitar)
Gör så här
1
Sätt på ugnen på 175 grader.
2
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Smält smöret och ta bort kastrullen från plattan. Lägg därefter i chokladbitarna och låt dessa smälta. Rör till en jämn smet.
3
Vispa ägg och socker pösigt.
4
Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och till sist smör- och chokladblandningen. Rör till en jämn smet.
5
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
6
Ta ut tårtan och täck den med chokladbitarna till glasyren och ställ in i ugnen i 3-5 minuter så att chokladen smälter.
7
Ta ut tårtan ur ugnen och bred ut den smälta chokladen så det täcker hela kakan.
8
Låt kakan svalna och glasyren stelna innan den löstagbara kanten tas bort.
9
Servera med lättvispad grädde.