Apelsinbräserad kycklinglårfilé med vårrullar och sockerärter

Du behöver 2 knippor färsk lök eller 1 nät steklök 1 förpackning (ca 1 kg) benfria kycklinglårfiléer ur frysen 2–3 apelsiner, skal och saft peppar...


4 portioner

Du behöver

  • 2 knippor färsk lök
  • eller 1 nät steklök
  • 1 förpackning (ca 1 kg) benfria kycklinglårfiléer ur frysen
  • 2–3 apelsiner, skal och saft
  • peppar från kvarn
  • 2 tsk salt
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk hel koriander
  • 2 tsk sojasås
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • korianderblad till garnering
  • Tillbehör:
  • frysta vårrullar
  • frysta sockerärter

Gör så här

1
Ansa färsk lök, ta bort blasten (kan skivas och användas i förrätten i stället för salladslök). Skala steklöken om sådan används.

2

3
Lägg kycklinglårfiléerna med den urbenade sidan uppåt. Riv över skal från 1 tvättad apelsin. Peppra och salta.

4
Rulla samman filéerna och bind om med steksnöre.

5
Bryn hastigt runt om i två omgångar i olja i stekpanna.

6

7
Ta upp filéerna och lägg dem i en ugnssäker form.

8
Bryn lökarna och lägg dem tillsammans med köttet i formen. Strö över grovkrossade korianderfrön och rivet skal från den andra apelsinen.

9

10
Pressa saften ur apelsinerna, 2–3 dl saft. Blanda ner sojasås och häll spadet i formen. Sätt formen på galler på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 35 minuter tills filéerna är färdiga, ej rosa.

11

12
Häll spadet i en kastrull och vispa ner redningsmjölet. Koka upp under vispning. Smaka av såsen med salt och peppar. Klipp snören av filéerna och häll såsen tillbaka över filéerna i formen.

13

14
Garnera med färska korianderblad och servera genast tillsammans med vårrullar och knappt förvällda sockerärter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top