Du behöver
- 2 knippor färsk lök
- eller 1 nät steklök
- 1 förpackning (ca 1 kg) benfria kycklinglårfiléer ur frysen
- 2–3 apelsiner, skal och saft
- peppar från kvarn
- 2 tsk salt
- 2 msk matolja
- 1 tsk hel koriander
- 2 tsk sojasås
- 2 msk ljus maizenaredning
- korianderblad till garnering
- Tillbehör:
- frysta vårrullar
- frysta sockerärter
Gör så här
1
Ansa färsk lök, ta bort blasten (kan skivas och användas i förrätten i stället för salladslök). Skala steklöken om sådan används.
2
3
Lägg kycklinglårfiléerna med den urbenade sidan uppåt. Riv över skal från 1 tvättad apelsin. Peppra och salta.
4
Rulla samman filéerna och bind om med steksnöre.
5
Bryn hastigt runt om i två omgångar i olja i stekpanna.
6
7
Ta upp filéerna och lägg dem i en ugnssäker form.
8
Bryn lökarna och lägg dem tillsammans med köttet i formen. Strö över grovkrossade korianderfrön och rivet skal från den andra apelsinen.
9
10
Pressa saften ur apelsinerna, 2–3 dl saft. Blanda ner sojasås och häll spadet i formen. Sätt formen på galler på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 35 minuter tills filéerna är färdiga, ej rosa.
11
12
Häll spadet i en kastrull och vispa ner redningsmjölet. Koka upp under vispning. Smaka av såsen med salt och peppar. Klipp snören av filéerna och häll såsen tillbaka över filéerna i formen.
13
14
Garnera med färska korianderblad och servera genast tillsammans med vårrullar och knappt förvällda sockerärter.