Du behöver

  • 9 stycken potatis
  • 4 stycken fläskkotletter
  • flytande margarin ca 2 msk
  • 1 tesked salt 1-2 krm svartpeppar
  • apelsin eller apelsinjuice med fruktkött
  • 2.5 matskedar dijonsenap fransk osötad
  • vitlöksklyfta pressad
  • 1 styck purjolök
  • Att äta till:

  • sockerärter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär potatisen i klyftor.
2
Koka dem cirka 5 minuter, häll av vattnet och ånga av klyftorna. Bred ut potatisen i en liten långpanna.
3
Sätt den i ugnen och baka klyftorna cirka 30 minuter tills de får lite färg. Rör om då och då.
4
Klipp jack i kotletternas fettkant, så de inte blir skålformade vid stekning.
5
Stek dem långsamt i matfettet så att de blir genomstekta och får fin färg. Strö på salt och mal över peppar.
6
Blanda nypressad apelsin (eller juice) med senap (och vitlök) och häll över kotletterna. Sjud under lock cirka 5 minuter. Snitta, skölj och finstrimla purjon. Lägg strimlet runt kotletterna och låt det mjukna.
7
Klart att äta, med klyftpotatis och sockerärter.

Recept // Fler fläskköttrecept