Du behöver
- 9 st potatis
- 4 st fläskkotletter
- flytande margarin ca 2 msk
- 1 tsk salt 1-2 krm svartpeppar
- apelsin eller apelsinjuice med fruktkött
- 2.5 msk dijonsenap fransk osötad
- vitlöksklyfta pressad
- 1 st purjolök
Att äta till:
sockerärter
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär potatisen i klyftor.
2
Koka dem cirka 5 minuter, häll av vattnet och ånga av klyftorna. Bred ut potatisen i en liten långpanna.
3
Sätt den i ugnen och baka klyftorna cirka 30 minuter tills de får lite färg. Rör om då och då.
4
Klipp jack i kotletternas fettkant, så de inte blir skålformade vid stekning.
5
Stek dem långsamt i matfettet så att de blir genomstekta och får fin färg. Strö på salt och mal över peppar.
6
Blanda nypressad apelsin (eller juice) med senap (och vitlök) och häll över kotletterna. Sjud under lock cirka 5 minuter. Snitta, skölj och finstrimla purjon. Lägg strimlet runt kotletterna och låt det mjukna.
7
Klart att äta, med klyftpotatis och sockerärter.