Äppelpaj i glas

Den snabba, smarta äppelpajen i glas blir klar på en kvart med hjälp av klassiska äppelkryddor, färdiga mandelbiskiver och köpeglass. God är den också!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st röda äpplen
  • 50 g smör
  • 2 msk farinsocker
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 krm äkta vaniljpulver
  • 2 krm ingefära malen
  • 1 krm kardemumma malen
  • 50 g mandelbiskvier
  • vaniljglass

Gör så här

1

Skala och kärna ur äpplena, skär dem i cirka 2 centimeter stora bitar. Stek bitarna i smör tills de precis får färg men inte blivit för mjuka.

2

Blanda socker, kanel, vaniljpulver, ingefära och kardemumma i en skål och strö blandningen över äppelbit-arna i pannan. Stek i ytter-ligare en minut tills såsen bubblar och tjocknat lite. Ta av pannan från värmen.

3

Grovhacka mandelbiskvierna. Varva varma äppelbitar med mandelbiskvier och vaniljglass i fina, höga glas. Servera direkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top