Äppelvinägrette från Frankrike

Du behöver 1 msk rödlök finhackad 1 msk salladslök finskuren 1 msk kruspersilja finhackad 1 tsk fransk senap 1 krm salt 1 krm strösocker 0.5...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk rödlök finhackad
  • 1 msk salladslök finskuren
  • 1 msk kruspersilja finhackad
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 krm salt 1 krm strösocker
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1.5 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk vatten
  • 0.75 dl olja

Gör så här

1
Blanda löksorterna och kruspersilja.

2
Klicka senapen i en redningsbägare eller glasburk med skruvlock. Tillsätt salt, socker, peppar, vinäger, vatten och olja. Skaka kraftigt tills ingredienserna blandats till en homogen sås. Släpp ner hacket och skaka tills det fördelat sig. Fyll på flaska. Kan förvaras en vecka i kylskåp.


Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top