Arraksbollar

Du behöver 100 g smör 1 dl florsocker siktat 1 tsk vaniljsocker 2 msk kakaopulver siktat 3 dl småkakor eller sockerkaka i smulor punsch eller...


20 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker siktat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakaopulver siktat
  • 3 dl småkakor eller sockerkaka i smulor
  • punsch eller arraksessens

Garnering:

strössel

Gör så här

1
Rör smöret pösigt med sockersorterna och kakaon. Blanda i kaksmulorna och droppa i punsch eller arrak. Rör om väl tills allt är blandat, ställ kallt en stund.

2
Forma smeten till små runda bollar och rulla dem i strössel. Lägg dem i små konfektformar. Förvara i kyl till serveringsdags.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top