Asiatisk svampsoppa med koriander

Du behöver 300 g ostronskivling eller trattkantarell smör att steka i salt 1 st kycklingbuljongtärning 1 l vatten 1 st lime saften 2 tsk fisksås...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g ostronskivling eller trattkantarell
  • smör att steka i
  • salt
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • 1 st lime saften
  • 2 tsk fisksås asiatisk
  • 2 tsk socker
  • purjolök eller 4 salladslökar
  • 1 st koriander knippa

Gör så här

1
Rensa svampen och fräs den i smör i en stor kastrull, strö över en nypa salt. Fräs svampen tills vätskan är borta.

2
Tillsätt buljongtärning, vatten, limesaft, fisksås och socker. Skölj purjolöken eller salladslöken och skiva den fint.

3
Lägg löken i soppan och låt alltsammans puttra i 10 minuter. Smaka av med salt.

4
Hacka koriander och strö i soppan vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top