Auberginegratäng med parmesan

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner
40 röstande. Du har satt betyget 3.

Du behöver

  • 3 auberginer
  • olja att steka i
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 500 g körsbärstomater
  • salt och peppar
  • ½ tsk socker
  • 1 krm torkad chili
  • 150 g mozzarella
  • ½ kruka basilika
  • 50 g färsk parmesan
  • kokt ris
  • ev tomatsås

Gör så här

1
Skär auberginerna i tunna skivor och stek mjuka i oljan. Låt rinna av på hushållspapper.
2
Skiva vitlöken och bryn i lite olja. Tillsätt halverade tomater och låt koka i 15 minuter. Pressa sönder tomaterna med en slev. Krydda såsen med salt, pappar, socker och torkad chili efter smak.
3
Smörj en eldfast form och varva aubergine, tomatsås och ost. Krydda med salt och hackad basilika.Strö över riven parmesan. Gratinera i cirka 30 minuter i 225 grader.
4
Servera gratängen med ris och gärna extra tomatsås.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Lena Esbjörnsson, Piteå.

Recept // Fler grönsakerrecept