Du behöver

  • 4 stycken kycklingfil
  • salt
  • pepparmix
  • 8 stycken baconskivor eller parmaskinka
  • tandpetare
  • 1 matsked smör eller margarin
  • Örtsås:

  • 1 styck schalottenlök
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • 1 matsked smör eller margarin
  • 2 matskedar citronbasilika färsk, alt vanlig basilika, hackad
  • dragon eller 1 tsk torkad
  • 3.5 stycken timjankvistar färsk, repad, eller 1 krm torkad
  • 1 deciliter vatten
  • 1 matsked grönsaksfond (från flaska)
  • 1 tesked majsstärkelse Maizena
  • 1.5 deciliter mellangrädde eller vispgrädde
  • 1 deciliter lätt crème fraiche
  • 1/2-1 matsked pressad saft av lime
  • soja några droppar kinesisk
  • salt ev.
  • svartpeppar nymald
  • Ostbakad potatis:

  • 4 stycken potatis stora av mjölig sort
  • 1 deciliter lätt crème fraiche
  • 1.5 kryddmått salt
  • ost t

Gör så här

1
Kycklingen:
2
Putsa filéerna, salta dem lätt och krydda med pepparmix. Linda ett par skivor bacon eller skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare. Bryn köttet runt om i matfettet tills det får vacker färg. Lägg det i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i 225 grader, cirka 15 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.
3
Örtsåsen:
4
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek löken mjuk och guldgul i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt örtkryddorna och låt dem fräsa med ytterligare någon minut. Vispa samman vatten, fond och majsstärkelse och häll blandningen under omrörning i pannan. Tillsätt grädde och crème fraiche. Låt såsen sjuda 10-15 minuter. Rör då och då.
5
Häll av den steksky som bildats vid ugnsstekningen av kycklingen och häll den i såsen. Smaka av med limesaft och mer kryddor om det behövs. Späd eventuellt med lite vatten om såsen är alltför tjock.
6
Ostbakade potatisar:
7
Tvätta, torka och slå in potatisarna i aluminiumfolie. Stick runt om med en gaffel, så att de inte spricker i


Recept // Fler kyckling & fågelrecept