Bananbröd

Du behöver 100 g blockchoklad valfri sort 1 dl vispgrädde 50 g smör 1 dl strösocker 2 st ägg banan (ca 300 g med skal),...

Tillagningstid: 20 minuter
18 portioner

Du behöver

  • 100 g blockchoklad valfri sort
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • banan (ca 300 g med skal), mosade
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

Smält chokladen i grädden på svag värme. Rör smör och socker. Tillsätt äggen och bananmoset. Rör ihop alla ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i 200 graders ugnsvärme 10 minuter.


Kommentar:
Vår höstliga festmeny är komponerad av islänningen Gardar Gislason, köksmästare på Sfärens Konferens i Solna. För fler höstrecept, klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top