Biff med bambuskott och jasminris

Du behöver 600 g biff strimlad olja till stekning 0.5 st gul lök hackad 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 3 dl vatten 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g biff strimlad
  • olja till stekning
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 tsk muscovadosocker
  • 1 tsk sambal oelek (uteslut om du inte vill det så starkt)
  • 2 tsk majsenaredning
  • 2 st bambuskott
  • jasminris till servering

Gör så här

Bryn köttet i het stekpanna med olja och lägg över i en panna eller gryta. Fräs lök och vitlök i oljan i en såskastrull. Tillsätt vatten, fond, soja, sweet chili, muscovadosocker och eventuellt sambal oelek. Koka ihop såsen i tre minuter, red av med majsena till simmig konsi–stens. Häll såsen över köttet och blanda i väl avrunna bambuskott. Koka upp och servera med nykokt jasminris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top