Biffsallad med koriander

Du behöver 1 st isbergssallad huvud 65 g finbladig salladsmix 1 st gurka skuren i bitar 1-2 st salladslökar tunt skivade 0,5 – 1 st...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st isbergssallad huvud
  • 65 g finbladig salladsmix
  • 1 st gurka skuren i bitar
  • 1-2 st salladslökar tunt skivade
  • 0,5 – 1 st röd chilifrukt finhackad
  • färsk koriander kruka, hackad
  • färsk mynta några blad, hackad
  • 2 skiva ryggbiff (cirka 400 g) ryggbiff av nöt, rumstempererade
  • olja att steka i
  • salt & peppar

Gör så här

1

Strimla och skölj isbergssalladen. Torka i en salladsslunga eller i kökshandduk.

2

Lägg salladen i en stor skål med salladsmix, gurkbitar, salladslök, chili och örter.

3

Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja i 1–2 minuter per sida så att det får en fin stekyta men fortfarande känns mjukt när man trycker på det och är rött eller rosa inuti, det ska inte vara helt genomstekt. Salta och peppra köttet och låt det vila under en tallrik i några minuter.

4

Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Vänd ihop salladen med två matskedar av dressingen.

5

Vänd ned köttet i salladen precis vid servering och servera resten av dressingen till.

6

Tips Det går bra att förbereda de olika delarna till salladen och vänd ihop precis före servering.


Kommentar:
Biffsalladen kan förberedas och vändas ihop precis före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top