Blomkålssoppa

Du behöver 500 g blomkålsbuketter färska eller tinade 2 tärning ljus oxbuljong eller grönsaksbuljong 8 dl vatten 2.5 dl matlagningsgrädde salt kajennpeppar 0.5 tsk strösocker...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g blomkålsbuketter färska eller tinade
  • 2 tärning ljus oxbuljong eller grönsaksbuljong
  • 8 dl vatten
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • salt kajennpeppar
  • 0.5 tsk strösocker
  • färsk koriander eller slät persilja

Gör så här

1
Koka blomkålen riktigt mjuk med buljong och vatten. Mixa till en slät soppa, gärna med stavmixer.

2
Koka upp igen med grädden, smaka av med salt, mängden beror på hur salt buljongen är. En dutt kajennpeppar gör underverk för smaken, liksom en nypa socker.

3
Strö i grovhackad koriander eller persilja vid serveringen.


Kommentar:
Servera med laxmoussesnittar (se länk).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top